Wau-elementtejä kukilla tapahtumiin

Floramoren vuosi 2023 on nyt käynnistynyt gaalakukkien merkeissä Urheilugaala 2023 toteutuksen myötä. Tuhansia kukkia ja juhlijoita oli nähtävissä Jäähallissa viime viikolla.

Helsingin Jäähallissa koettiin urheilun iloa ja vahvoja tunteita, kun urheiluväki kokoontui 12.1.2023 juhlimaan vuoden saavutuksia ja sykähdyttäviä hetkiä.

Ruusut, liljat, jättilaukat ja harsokukat näyttelivät oman roolinsa Urheilugaalassa, kun palkittavat urheilijat saapuivat lavalle. Kukkakoristelut koristivat myös kuusimetristä ramppia, kun illan palkinnon saajat saapuivat aplodien kaikuessa lavalle noutamaan Uno- pokaaliaan.
TV-katsojille kukkien osuus on usein vilahdus, mutta gaalavieraille on kukkakauneutta useilla eri tavoilla. Palkintokimput on käytännön syistä jääneet ainakin toistaiseksi Uno-pokaalin rinnalta, koska tuo tärkeä palkinto on aikamoinen kannettava jo sellaisenaan ja palkittu on kädet täynnä upeaa pokaalia lavalla.

Kuva: Jami Ivanoff/Vuoden Sykähdyttävin hetki voittaja: Wilma Murto

Floristisista töistä tapahtumatoteutuksista eniten esillä oli kuvausseinä , jonka edessä viralliset palkinnonsaajien kuvat otettiin tällä kertaa. Kuvausseinän suunnittelussa oli yhtenä toiveena saada Uno-patsas jossain muodossa mukaan ja luonnollisesti tyylikäs tausta kuville.

Kuvausseinän suunnittelussa valitsin pohjamateriaaliksi tummanvihreät kasvit, jotka antavat yhtenäisen taustavärin kuviin. Pohjassa oli kahta erilaista vihreää, jotta siitä saatiin eläväinen ja tiivis. Valkoinen Uno-patsas päätettiin tehdä luonnonvalkoisista olkikukista ja harsokukasta näitä materiaaleja vuorotellen raidoissa. Kukkaseinät ja viherseinät ovat olleet suosiossa ja tämänkin seinän pohjana on Floramoren oma telinepohja, joka on säädettävissä eri kokoiseksi tilaisuuden tarpeisiin sopien.

Käy kurkkaamassa Urheilugaala 2023 palkitut ja upeat kuvat aidon viherseinän edessä

Urheilugaala voittajat vuodelta 2022 (sekä kaikki aiempina vuosina palkitut)

Viherseinä kukkineen toi mukanaan juhlavan taustan kuvattaville ja koko tilaan miellyttävän vihreiden tuoksun. Sypressi ja pistaasin tuoksu oli jo itsessään houkutus tulla kurkistamaan kasviseinää.

Kuva: Jami Ivanoff Vuoden Urheilukulttuuriteko Lumikuningatar jääbaletti

Isoa tapahtumaa toteutettaessa on otettava huomioon monia seikkoja elävää kasvimateriaalia käytettäessä. Vuosien kokemus tapahtuman somistuksesta kukilla on eduksi ja se on yksi Floramoren floristi Tanja Lähdeahon vahvuuksia. Tilan analyysi, aikataulutus , toivottu tunnelma ja budjetti ovat niitä asioita joiden pohjalta tapahtumakukkia aletaan suunnitella. Osaava kukkasitoja seuraa aikaansa ja trendejä , mutta kaiken A ja O on aina tilaajan toive.

Aidot kukat ja kasvit ovat yhä meillä luksusta ja erilaisten kasvien yhdistelmien mahdollisuudet ovat huimat. Kukkien hankinnnassa ja suunnittelussa on suunnatonta apua siitä, että kasvien sesonkivaihtelut ja valtava lajikkeiden kirjo on floristilla vuosien kokemuksen kautta hallussa. Sesongin kukat ovat yleensä se ensisijainen paletti, josta kukkia lähdetään valitsemaan, mutta joskus myös halutaan hätkähdyttää jollain kauden ulkopuolella olevalla kasvilla.

Kotimaisten kukkien ja kasvien käyttö meillä rajoittuu aika lyhyelle aikavälille ja kesäkaudelle, mutta suosin paljon myös luonnonmateriaaleja töissäni ja usein ne ovatkin eksoottisia, jos tapahtuman vieraana on kansainvälisiä osallistujia.

Kuva: Jami Ivanoff Hall of fame Kyra Kyrklund

Floramoren Urheilugaala toteutuksia oli tuhatpäisen illallisalueen pöytien kukitus, lavan kukkatoteutukset, asetelmia eri tiloihin viihtyvyyden lisäämiseksi ja muutamia hyvin spesiaaleja tilatöitä, jotka suunnittelin juuri Helsingin Jäähallin puitteita hyödyntäen.

Wau- elementtejä ja yllätyksellisyyttä oli tarjolla gaalan vieraille ja nämä kukkakoristelut täydensivät muita upeita elämyksen tuojia kuten valot, ääni ja huikeat esiintyjät. Kokonaisuus on usean tekijän summa joita toteutetaan yhdessä eri alojen osaajien kanssa. Tapahtuman tuottaja on avainhenkilö kaiken tämän yhteistyön taustalla ja ilo on olla tekemässä näitä toteutuksia ammattilaisten kanssa.

Kun olet suunnittelemassa tapahtumaa ja haluat siitä astetta enemmän irti, niin ota yhteytta floristimestari Tanja Lähdeahoon. Floramore on yhteistyökumppani ja osaava tapahtumakukkien toteuttaja niin isoihin kuin pienempiinkin kukkaelämyksiin.

Elämyksellistä tapahtumakautta 2023!